2010. február 6., szombat

Női nevek csokorba kötve

Én is rendszeresen olvasok virágos-blogokat :-) Rengeteg ötletet, és új információt meríthet az ember belőlük. Eszembe jutott, hogy van egy régi kedves ismerősöm, akit Boglárkának hívnak, és az ő menyasszonyi csokrába ajánlottam, hogy kössük bele a saját névre-szóló virágait!

 Aztán tovább gondolkodtam, milyen szép is a magyar nyelv, hiszen rengeteg virágnév egyben női keresztnév is! Hogy csak a leggyakoribbakat említsem, biztosan mindenkinek van az ismerősei között Rózsa, Ibolya, vagy Veronika...Virágos névnapokra bevett szokás a jobb virágüzletekben, hogy azonos nevű cserepes, vagy vágott-virágot árulnak ilyenkor. De miért is ne használhatnánk fel ugyanezt az esküvőnknél?

Virágnevű hölgyek figyelem! Ötletarzenál következik, hogyan is festenének keresztnevük alapján született virágköltemények! Íme néhány ilyen menyasszonyi csokor ötlet:

Rózsa menyasszonyi csokrok

A rózsa a legnépszerűbb virág, ha menyasszonyi csokorról van szó. Rózsa szinte bármilyen színben elérhető egész évben, változatos menyasszonyi csokrok köthetők belőlük.
Vörös rózsa menyasszonyi csokor
Rózsaszín rózsa csokor

Rózsa menyasszonyi csokor

Menyasszonyi csokor Ibolya virágból

Az Ibolya nevű hölgyekkel már nehezebb a helyzet, hiszen az illatos erdei ibolya csak rövid ideig nyílik, így rövid ideig kapható. A másik tulajdonsága, hogy igen aprók a virágai, így viszonylag nehezebb csokorba kötni őket. Ettől függetlenül illatuk kárpótol mindenért. Néhány különleges menyasszonyi csokor megoldás külföldi oldalakról:A fenti linken még nagyon kedves ötletek találhatók ibolyás esküvő témában :)


Forrás: Moments of pleasure 

Ami viszont egész évben van az a fokföldi ibolya ! Ebből is nagyon ötletes csokor készülhet, íme egy ötletes és extravagáns megoldás Norvégiából:

Forrás: http://www.bellis.no


Boglárka menyasszonyi csokrok

Viola menyasszonyi csokorVeronika menyasszonyi csokrok

2 megjegyzés:

  1. Milyen szezonális virágot tudnál ajánlani egy május végi esküvőre? Esetleg tudnál kék/lila virágot ajánlani? Boglárka vagy szellőrozsa szezonban olcsóbb?
    Köszi:Nelli

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nelli!

    Májusi esküvőre szezonális virágok pl. frézia, rózsa, pünkösdi rózsa. Fréziából van kék illetve lila, de lila liziantus is elérhető ilyenkor, bár még inkább importból. A boglárka és szellőrózsa (Anemone) március elejétől május elejéig jobb árban van, mint egyébként, hiszen tavaszi virágok, és ilyenkor van a szezonjuk.

    VálaszTörlés