2011. július 28., csütörtök

Lánybúcsú ajándék ötletek

Egy réges-régi  ügyfelemtől loptam az ötletet, leánybúcsús ajándék gyanánt: hajba való virágkoszorú.
A leányság jelképei
A menyasszony fejére helyezhető virágfonat, "leányságának" utolsó napjait jelképezi. Viselheti a buli közben, vagy akár a lánybúcsú estéjén jelképesen a Dunába is lehet dobni. Ha rózsából készül, akkor meg is lehet szárítani, és eltehető emlékbe. 
Azóta kézről kézre jár az ötlet, mert ha a barátnők egymás után házasodnak, az ember egy idő után kifogy a kreatív leánybúcsús ajándék ötletekből.
Leánybúcsús fejdísz


Egy másik kedvencem ilyen témában, leginkább kiskert tulajdonosoknak a fűszeres kosárka élő fűszernövényekből összeállítva. Ez segíti a leendő feleséget, hogy ízesebb legyen a főztje, és ezzel "megfűszerezze" az életüket. Ezt akár saját magunk is összeállíthatjuk .

Fűszerkosár
 Némely fűszerek afrodiziákumként is ismertek, melyek az ételeket és a házaséletet is pikánsabbá varázsolják. Ilyenek például a fahéj, gyömbér, csili, szerecsendió. Ezek segítik a vérkeringést, ezáltal enyhe vágyfokozó hatásuk ismert a népi gyógyászatban. Itthon ezek csak szárítva kaphatóak, de egy kis kreativitással jópofa csokor vagy koszorú kreálható belőlük, mely szintén egyedi ajándék lehet az arának a leánybúcsúján.

Fűszer koszorú
Persze számtalan további egyedi ötlet is lehetséges virágokból, ha az illetőnek személyes üzenetet hordoz. Ha  a baráti körben a piros fehérnemű nem tűnik már túl ötletesnek, és a pajzánabb ajándékokhoz túl szolid a feleségjelölt barátnő, akkor érdemes a fenti ötletek valamelyikét felhasználni.Kedves Olvasóm! Ha szakmai segítségre van szükséged virágdekorációs témában itt elérsz:
E-mail: barbara.vadady@decoflor.hu
Telefon: 0630-498-44-84 

1 megjegyzés:

  1. Hello! A nevem Fatima, és én vagyok a virágkötő Spanyolországban ... Megtaláltam a blog véletlen, és tetszett neki. Lettem fan :-) Szeretem látni, hogy a munkám más országokban ...
    Gyönyörű koronát a gyermek, a meleg!
    Üdvözlet, és találkozunk hamarosan!

    VálaszTörlés