2014. január 24., péntek

Menyasszonyi csokrok típusai


 A menyasszonyi csokrok típusai I.

Kerek és félgömb formájú menyasszonyi csokrok


Az esküvői vagy menyasszonyi csokrok legnépszerűbb típusa a kerek vagy félgömb alakú menyasszonyi csokrok. A két csokor forma között a különbség, hogy a kerek csokor kissé laposabb, és gyakran levelekkel ölelik körbe. Ilyenkor a virágokon kívül a levelek, zöldek formája határozza meg a csokor jellegét.


lila tavaszi csokor, frézia csokor, lila orchidea csokor
Kerek menyasszonyi csokrok

A félgömb formájú menyasszonyi csokrok manapság nagy népszerűségnek örvendenek, gyakran tömören virágfejekből készül. Ezekbe a nagyobb felület miatt általában több szál virág van. A csokor lezárása lehet rezgő, szalag, vagy ha levelekkel van eldolgozva az alja, akkor nem lógnak túl a csokor körvonalán.


liliomos csokor, barack rózsa csokor, ekrü csokor
félgömb menyasszonyi csokrok

 Hosszú szárú menyasszonyi csokrok

Karcsokor illetve jogar csokor a neve annak a menyasszonyi csokorformának, amikor a virágszárakat hosszan hagyjuk, és így azok meghatározzák a csokor stílusát. Ezekhez kifejezetten hosszú szárú virágok alkalmasak, mint pl. kála, hosszú szárú rózsa, liliom, stb.

Hosszú szárú menyasszonyi csokrok

Leomló formájú menyasszonyi csokrok

                                                      (Nyújtott menyasszonyi csokrok)

A második legnépszerűbb csokorforma esküvői csokrok esetén a csepp alakú csokor. Az arányok változhatnak a rövidebb klasszikus fordított vízcsepptől a hosszan leomlóig. Főleg többféle virágból mutatnak jól, pl. orchidea, rózsa, liliom, stb. Apró fejű virágokból inkább a kisebb csokrok előnyösek.
Csepp alakú menyasszonyi csokrok

A leomló esküvői csokor egy különleges fajtája a vízesés, vagy "cascade" csokor, amely egy hosszan leomló virágzuhatagra emlékeztet. Divatosak a csuklón viselhető változatai is.

karon hordható csokor
"Vízesés" menyasszonyi csokrok


Még több menyasszonyi csokrot találsz weboldalunkon az képgalériában, kattints az alábbi linkre!Kedves Olvasóm! Ha szakmai segítségre van szükséged virágdekorációs témában itt elérsz:
E-mail: barbara.vadady@decoflor.hu
Telefon: 0630-498-44-84Nincsenek megjegyzések: