Menyasszonyi csokor


Ebben a BLOG-ban több cikket olvashatsz menyasszonyi csokor témában


A menyasszonyi csokor szerepe

A menyasszony által viselt csokor fontos kelléke egy esküvőnek. A menyasszony ezzel vonul az oltár elé, vagy a könyvvezető elé, eredetileg a vőlegény ajándékozta arájának a menyegző napján. Olyan hiedelem is volt a régi időkben, hogy a csokorba kötött illatos virágok, növények (pl. mirtusz, rozmaring) megvédi a menyasszonyt az ártó tekintetektől, rossz szellemektől.
Népszerű szokás az esküvői csokor mellé dobócsokrot is készíttetni, ami általában a menyasszonyi csokor kicsinyített mása. Ezt aztán a szertartás után a menyasszony a hajadon lányok közé dobja. Aki elkapja, az lesz a soron következő aki megházasodik.
A menyasszonyi csokrokhoz úgy választanak virágokat, hogy az abból készült csokor harmonizáljon a menyasszonyi ruha stílusával színével. Kiválasztásánál fontos szempont továbbá, hogy milyen virágokat kedvel a menyasszony. Ha nincs különösebben kedvenc virága, akkor az évszaknak megfelelő friss virágokból köttethetünk menyasszonyi csokrot.

Több formájú csokor is köttethető ugyanazokból a virágokból, így megkülönböztetünk kör-, vagy gömb menyasszonyi csokrot, csepp alakú csokrot, vízesés formájú leomló csokrotde a karon viselhető, vagy hosszú szárú jogar csokor is népszerű  az esküvői csokor típusok listáján.
Ezen felül vannak modern, különleges alternatív megoldások a menyasszonyi virágdíszekre, pl. virágtáska, tölcsérbe készült virágkompozíció, csuklóra akasztható virággömb, vagy esetleg legyező formájú virágdísz.


Ha fotók közül szeretnél szemezgetni, akkor WEBOLDALAMON találsz rengetek friss képet.
MENYASSZONYI CSOKOR GALÉRIA  ITT >>>

További olvasnivaló, cikk a blogomon ebben a témában:

Tavaszi menyasszonyi csokrok
tavaszi menyasszonyi csokor jácinttal pink rózsával rezgővel
Tavasszal a  legnépszerűbb virágok a hagymás virágok. Ilyenek pl. a jácint, frézia, tulipán, nárcisz, fürtös gyöngyike, boglárka. A tavaszi virágok üdeséget és játékosságot visznek a csokorba, érdemes illatos típusokat választani. Késő tavaszi, májusi választás lehet a bazsarózsa, gyöngyvirág, nefelejcs, amik ritkább szereplői az esküvői csokroknak.Menyasszonyi csokrok szín szerint>>>Ebben a bejegyzésben a menyasszonyi csokrokat szín szerint csoportosítottam, hogy ötletet tudjak adni a választáshoz. A legnépszerűbbek a fehér, krém, púder rózsaszín és barack árnyalatok. Vagányabb bevállalós menyasszonyoknak a világoszöld a sárga és a narancs is szóba jöhet. A bordó, vagy kék színű csokrok klasszikus eleganciát kölcsönöznek viselőjének.Menyasszonyi csokor ötletek>>>

menyasszonyi csokor angol rózsával, hortenziával, vintage
Ha ötleteket, inspirációkat szeretnél esküvői csokrodhoz, akkor a fenti bejegyzésben számos apró praktikáról írok arról, hogy hogyan tehető egyedivé a csokrod. Szalaggal, strasszkövekkel, különleges növények használatával egy kis csavart csempészhetünk még egy egyszerű rózsacsokorba is.

A menyasszonyi csokrok típusai >>>


A menyasszonyi csokor típusokról szóló írásom részletesen taglalja a csokorformákat és ahhoz kapcsolódó tudnivalókat. Számos példán keresztül mutatom be, hogy milyen választási lehetőségei vannak az arának, azt illetően, hogy milyen virágdíszt viseljen kezében a nagy napon.

A menyasszonyi csokor virágai >>> Ez a bejegyzés azokról a virágfajtákról szól, amelyeket leggyakrabban használnak esküvői csokrokhoz. A  rózsa, kála, orchidea azok a virágok, amelyek sohasem mennek ki a divatból. Természetesen ezeknek a virágoknak is számos verziója van, így a lehetséges variációk száma végtelen. Kiegészítőkkel különlegesebbé tehetjük az egyszerű csokrot is.Fehér tavaszi csokor esküvőre >>>
Egy apró virágokból készült illatos gyönyörűség, ami még egy hercegi esküvőn is megállná a helyét.

Csepp formájú menyasszonyi csokrok >>Többféle elnevezés is használható a képen látható csokorformára: csepp alakú csokor (vagy fordított csepp alakú csokor), leomló formájú csokor, nyújtott csokor stb. Az arányokat a menyasszony termetéhez és ruhájához érdemes igazítani. Ez a klasszikus csokorforma is rejt lehetőségeket izgalmas megoldásokhoz.

Menyasszonyi csokor egyszerűen >>>

Rózsaszín menyasszonyi csokrok >>>