2010. július 14., szerda

Csepp formájú (nyújtott) menyasszonyi csokrok

Idén ismét népszerű a csepp alakú (vagy nyújtott) menyasszonyi csokor. Hosszabb, leomló változatait "cascade" csokornak is nevezik. Romantikus és modern stílusjegyekkel is készülhetnek a felhasznált virágoktól függően. A csepp formájú menyasszonyi csokor leginkább a magas termetű menyasszonyoknak áll jól, teltkarcsú hölgyeknek pedig a lazább, nagy levelekkel körbevett leomló formájú menyasszonyi csokor előnyös igazán. Az alacsonyabb termetű hölgyeknek sem kell lemondani erről a csokorformáról, ők köttessenek kisebb, rövid, szabályos csepp formájú csokrot a nagy napra.

Csepp alakú csokrok

Ez az egyik kedvencem volt az idén: csepp alakú csokor narancs színű kálából, fréziából és ekrü rózsából. A narancs szín árnyalatai egy őszi esküvőre tökéletes választás lehet.
Csepp menyasszonyi csokor narancs kálából, fréziából és fehér rózsából
Narancs kála és rózsa menyasszonyi csokor

Ez az esküvői csokor sárga rózsából, és kétféle fehér orchideából áll. A csokrot apró fehér gyöngyök díszítik, ami harmonizál a menyasszonyi ruhával. Kevés rezgő és néhány zöld levél lazítja a csokrot. A napsárga rózsáról az embernek rögtön a napfény jut az eszébe. A nyújtott csokrok közül talán az egyik legjobban sikerültek egyike.

Csepp alakú menyasszonyi csokor, mely fehér orchideából és sárga rózsából készült gyöngyökkel
Csepp alakú csokor rózsából és orchideából

A lenti virágcsokor főleg fehér kálából és rózsából készült. Az apró lila virágok és zöld levelek feldobják a teljesen fehér csokor színét és formáját. A vékony szálú macifű, és a gyöngy díszítés játékosságot visz a klasszikus csokorformába.
Csepp formájú menyasszonyi csokor, mely fehér rózsából és lila kis virágból készült
Csepp alakú csokor fehér kálából
A nyújtott, vagyis csepp formájú menyasszonyi csokrok nagyon változatosak, és elegánsak. Nagyobb fejű virágokból is bátran köttethetünk ilyen csokrot, pl. a liliomok nagyon jól mutatnak rövidebb, vagy nyújtott csepp alakú csokorban: