2010. február 8., hétfő

Virágdekoráció esküvőre

Egy igazi esküvőt virágok nélkül szinte lehetetlen elképzelni. De miért is olyan fontos és elengedhetetlen kellékei a virágok az esküvőnek? Azon túl, hogy ajándék - szüleinket köszöntjük vele, illetve régi szokás, hogy az esküvői csokrot a vőlegény kötteti az arának – a hangulatteremtés mesteri eszköze, mellyel személyre szólóvá válik az esemény.
A tökéletes esküvői dekoráció illik a hely stílusához, bensőséges hangulatot teremt, melyben a meghívott vendégek feloldódhatnak, és jól érezik magukat. A dekoráció legyen elegáns, letisztult, semmiképpen sem hivalkodó, alkosson összhangot a környezetével.
A túl hangsúlyos virágdekoráció a „túldíszített” terem elvonja a lényegről a figyelmet. Ha maga a helyszín adottságainál fogva díszes (pl. kastély) oda kevesebb, de stílusában azonos virágdekorációt válasszunk. Ha a helyszín egyszerűbb (pl. modern konferenciaterem) ott megengedett a több dekorációs elem használata, de egyidejűleg ügyeljünk arra is, hogy az ne csak látványos, hanem ízléses is legyen.
Választott virágdekoratőrünkkel együttműködve belecsempészhetjük egyéni ötleteinket, egyéniségünket az esküvői dekorációnk témájába. Egy régi ügyfelünk témája a hajózás volt, ugyanis a vőlegény hobbija vitorlázás volt. Nekik virágfejekből készítettünk „mentőövet” az esküvői hajóra.
Ha nincs más témánk, válasszunk az évszaknak megfelelő virágdíszek
et az esküvői dekorációhoz. Nem csak természetes, és hangulatkeltő az ilyen virágdekoráció, hanem árban is kedvezőbb, mintha import, vagy üvegházi termesztésű anyagból készíttetjük.