2014. január 24., péntek

Menyasszonyi csokrok típusai


 A menyasszonyi csokrok típusai I.

Kerek és félgömb formájú csokrok


Az esküvői vagy menyasszonyi csokrok legnépszerűbb típusai a kerek és a félgömb alakú menyasszonyi csokrok. A két csokor forma között a különbség, hogy a kerek csokor kissé laposabb, és gyakran levelekkel ölelik körbe. Ilyenkor a virágokon kívül a levelek, zöldek formája határozza meg a csokor jellegét.


lila tavaszi csokor, frézia csokor, lila orchidea csokor
Kerek menyasszonyi csokrok

A félgömb formájú esküvői csokrok manapság nagy népszerűségnek örvendenek, gyakran tömören virágfejekből készül. Ezekbe a nagyobb felület miatt általában több szál virág van. A csokor lezárása lehet rezgő, szalag, vagy ha levelekkel van eldolgozva az alja, akkor nem lógnak túl a csokor körvonalán.


liliomos csokor, barack rózsa csokor, ekrü csokor
félgömb menyasszonyi csokrok

 Hosszú szárú esküvői csokrok

Karcsokor illetve jogar csokor a neve annak a menyasszonyi csokorformának, amikor a virágszárakat hosszan hagyjuk, és így azok meghatározzák a csokor stílusát. Ezekhez kifejezetten hosszú szárú virágok alkalmasak, mint pl. kála, hosszú szárú rózsa, liliom, stb.

Hosszú szárú menyasszonyi csokrok

Leomló formájú menyasszonyi csokrok

A második legnépszerűbb csokorforma esküvői csokrok esetén a csepp alakú csokor. Az arányok változhatnak a rövidebb klasszikus fordított vízcsepptől a hosszan leomlóig. Főleg többféle virágból mutatnak jól, pl. orchidea, rózsa, liliom, stb. Apró fejű virágokból inkább a kisebb csokrok előnyösek.
Csepp alakú menyasszonyi csokor típusok
Csepp alakú menyasszonyi csokrok

A leomló esküvői csokor egy különleges fajtája a vízesés, vagy "cascade" csokor, amely egy hosszan leomló virágzuhatagra emlékeztet. Divatosak a csuklón viselhető változatai is.

karon hordható csokor
"Vízesés" menyasszonyi csokrok


E-mail: barbara.vadady@decoflor.hu


Telefon: 06/30-498-44-84